3. gode grunde til at passe på vores vilde bier

Her kommer jeg med 3 gode grunde til at passe på vores vilde bier

1. Bier er vigtig for bestøvning af blomster, frugttræer og buske.

Hvis vi gerne vil have flotte blomster, lækre frugter og saftige æbler har vi brug for bier til at bestøve vores blomster. Uden dem vil der ikke blive sat nye frø og lavet nye frugter, hvilket ikke kun rammer os mennesker, men også alle de andre dyr der lever af dem. På den måde er biernes bestøvning med til at give en biologisk mangfoldighed i naturen.

2. Tilbagegang af vilde bier i Danmark.

Der er registeret 292 vilde bier i Danmark, hvor 56% af arterne er i tilbagegang. Så det er kritisk ikke kun her i landet, men i hele verden. Vi har brug for en masse vilde bier, da det absolut giver den bedste bestøvning hvis en blomst får besøg af flere forskellige arter. Derudover er der nogle “specialistbestøvere” der er tilpasset til specielle blomster. Så vi har brug for alle 292 vilde bier i Danmark.

3. Vilde bier i haven er fantastisk.

Ved godt jeg nok ikke er helt neutral her, men jeg synes det fantastisk når det om sommeren summer af liv fra alle de skønne bier. Der er noget livsbekræftende at se bierne besøge blomsterne og synes det er fantastisk at se dem kravle rundt på blomsterne. Tanken om at jeg og mine børne måske i fremtiden ikke kan opleve det syn gør mig trist. Men det er samtidig også drivkraften i min virksomhed.