Salade Lyonnaise med pocheret æg, bacon og Croutoner

Klassisk salat der består af en bund af frisk grøn salat, toppet med pocherede æg, hjemmelavede sprøde croutoner, saltet røgede baconstykker og en lækker cremet fransk dressing.

Beskrivelse:

En simpel og pragtfuld salat der har alle de rette elementer og som både passer til en let frokost, en forret eller som et nemt og let aftenmåltid. I og med det er en simpel salat og der kun skal bruges få elementer, kan det varmt anbefales at bruge nogle gode råvare. Hvis du gør det, så har du en lækker og mættende salat der med garanti vil forkæle dine smagsløg

Fyld:

• 4 håndfulde grønne salater, f.eks. feldsalat, krølsalat og frisée salat. I Føtex kan man købe en færdigblandet salat der hedder Bistro salat, som også kan anbefales at bruge.
• 200 g bacon

Croutoner:

• Fedtet fra bacon
• 2 håndfulde hvedebrød delt i grove stykker til croutoner
• ½ spsk finthakket timian
• 1 knivspids hakket hvidløg
• Evt. olivenolie
• havsalt

Fransk dressing:

• 2 pasteuriserede æggeblommer
• ½ spsk dijonsennep
• 2 spsk hvidvinseddike eller cidereddike
• havsalt
• 1 tsk honning
• 1 dl olivenolie
• 1 knivspids hakket hvidløg
• Friskkværnet peber

Pocherede æg:

• 4 æg
• vand

Fyld og Croutoner:

Pluk og skyl de grønne salater og slyng dem i en salatslynge eller dup dem tørre i et viskestykke. Skær baconen i tern, og rist dem langsomt på en tør stegepande, til de er sprøde og har smidt fedtet. Hæld fedtet over hvedebrødet sammen med hakket timian og en knivspids hvidløg, og vend det hele grundigt sammen. Tilsæt evt. lidt olie, hvis du synes brødstykkerne trænger til mere fedtstof, og rist dem på panden, til de er helt sprøde og gyldne. Afslut med at give dem et drys salt.

Fransk dressing:

Rør æggeblommer, sennep, honning og eddike sammen med lidt salt. Pisk olien i i en tynd stråle til alt olien er brugt og dressingen er homogen. Tilsæt hakket hvidløg og smag til med salt og pepper.

Pocherede æg:

Man kan lave pocherede æg på den klassiske måde, ved at koge vand og noget lagereddike op til lige under kogepunktet og så lave rotation i vandet inden ægget kommer i. Jeg valgte i stedet for at komme noget husholdningsfilm i en lille skål, smører det med lidt olie og så kom ægget i med lidt salt. Så samlede jeg filmen sammen og kom posen ned i vand lige under kogepunktet. Så fik det 4m 30sek i vandet, kom op og blev pakket ud og kom det i en skål. Hvilket metode du synes er nemmeste er op til dig og er du i tvivl kan YouTube helt sikkert hjælpe dig.

Servering:

Vend salat med halvdelen af dressingen, og anret salaten på 4 dybe tallerkner. Top med bacon, croutoner og pocherede æg og dryp resten af dressingen over.

Køb honning her