Historien om tilblivelsen af min håndcreme med honning

Her kan du læse historien om, hvordan min håndcreme med honning kom til verden
Håndcreme med dansk honning der plejer og beskytter mod tørre hænder

Baggrunden

Idéen til min håndcreme opstod ret hurtigt, da jeg som mejerist fandt ud af, at vand og hænder ikke ligefrem er det perfekte match. I fødevarebranchen har man hænderne konstant i vand – enten fordi man vasker hænderne hele tiden, eller fordi man står og gør rent (igen). Resultatet? Tørre hænder, der ligner noget, der har set bedre dage. Især når man, som jeg, ikke altid husker at smøre dem ind.
Senere, da jeg også blev biavler, slog det mig: Honning er jo en slags mirakelmiddel! Det er antibakterielt og helende, så hvorfor ikke kombinere det med en håndcreme, der kan redde mine stakkels hænder? Sådan begyndte min mission om at skabe en creme, der både blødgør og samtidig hjælper med at holde de irriterende rifter og sprækker rene. Det var starten på mit håndcreme-eventyr – en creme, der både plejer og beskytter

Rejsen

Da jeg hverken er kemiker eller har et laboratorium i baghaven til at trylle en håndcreme frem, måtte jeg ud at finde en producent. Hos mig er det vigtigt, at mine produkter både bliver lavet i Danmark og helst med danske råvarer. Så feltet af potentielle producenter blev hurtigt en smule snævert. Efter lidt søgen fandt jeg dog en producent i Varde, der var klar til at hjælpe mig med at få min håndcreme på markedet.
Men selvfølgelig var det ikke helt uden udfordringer! Den første kom, da de foreslog at bruge honningekstrakt i cremen. Ikke at jeg har noget imod honningekstrakt – men de kunne ikke garantere, at det var dansk honning. Og ærligt talt, med så meget fantastisk honning i Danmark, hvorfor så ikke bruge det? Heldigvis var producenten med på idéen, men det betød, at honningen skulle analyseres.
Så gik jagten ind på et firma, der kunne analysere honningen. Det viste sig hurtigt, at de første firmaer, jeg kontaktede, desværre ikke kunne hjælpe. Og pludselig stod jeg der, lidt på bar bund og anede ikke, hvad næste skridt skulle være. Heldigvis har jeg en god kollega, Kristin fra Honningperler, som sendte mig videre til et firma, der kunne analysere honningen. Og vupti – honningen blev godkendt til brug i håndcremen!
Men selvfølgelig var jeg ikke helt færdig med at rode rundt i opskriften. Jeg ville nemlig have lidt mere honning i produktet, for hvorfor nøjes, når vi nu har verdens bedste honning? Det krævede dog et nyt forsøg og en stabilitetstest – men hurra, cremen bestod med glans!
Med det sidste på plads manglede der kun en etikette, som min lillebror og jeg designede sammen. Og så var håndcremen endelig klar til produktion. Mission fuldført – en dansk håndcreme med ægte dansk honning, der både plejer og beskytter!

Resultatet

Hvad blev så resultatet af al denne research, honninganalyser og forsøg? En håndcreme, der ikke kun plejer dine hænder, men som også får dem til at føles som en million!
Med ægte dansk honning i spidsen, har vi en naturlig fugtighedsbevarende ingrediens, der er lidt af en multitasker. Ikke nok med at honningen er fuld af gode antioxidanter, så indeholder den også et enzym, der forvandler sukkerstofferne til brintoverilte – hvilket gør den til en form for hemmelig hud-superhelt med bakteriedræbende kræfter. Det betyder, at hvis du får små rifter (som vi alle gør fra tid til anden), så hjælper honningen med at rense dem. Kombineret med macadamiaolie og Aloe Vera bliver resultatet hænder, der ikke bare ser velplejede ud, men som også føles bløde og smidige.
Anvendelsen? Simpel! Du kan bruge den hver dag – flere gange om dagen, hvis du er en håndcreme-junkie, eller lige inden sengetid for maksimal effekt, mens du sover. Den er selvfølgelig primært til hænderne, men hey – har du tørre albuer eller fødder, så fortvivl ej! Den klarer også dén opgave som en ægte multitasker. 💪
Så uanset om du har stået med hænderne i mælken som mejerist, eller bare har lidt vintertørre hænder, er denne håndcreme din nye bedste ven i skuffen!

Bestil håndcremen her